Copyright en boetes

door | 29 jul 2019

Copyright en boetes: Trek jij je er iets van aan?

Ze zijn er nog: Mensen die afbeeldingen kopiëren van internet en vervolgens plaatsen op hun eigen website. So bad …

Laatst had een klant ongevraagd een foto geplaatst op zijn website. Er kwam een klacht. De klant heeft de foto direct verwijderd en kwam er af zonder boete. Maar hoe zit het precies met copyright en boetes?

De meeste foto’s die je kopieert, zijn van anderen. Vakantie- of sportactiviteiten? Het maakt niet uit. Je hebt toestemming nodig. Altijd! Als je geen toestemming vraagt en het copyright schendt, loop je risico op een boete.

Lees alles over copyright/schadevergoeding op: charlotteslaw.

Voorkom trammelant en vraag dus eerst toestemming of gebruik foto’s zonder copyright. Maar waar vind je die?

Gratis stockfoto’s zonder copyright

Mijn favoriete site met gratis goede foto’s is unsplash. De foto’s hebben een hoge resolutie en je kunt zoeken op onderwerp: zakelijk, persoonlijk, natuur, kunst enz.

Let op! Voordat je een foto plaatst op je website, maak je die van tevoren geschikt om te plaatsen. Dit geldt trouwens voor alle foto’s. Grote foto’s met veel Mb’s vertragen de snelheid van je website en ongelijke afbeeldingen maken een rommelige indruk.

Het verkleinen en het op maat maken van je foto’s kan gratis. Kijk op fotoverkleinen.nl.

Snelheid is een belangrijke factor voor de vindbaarheid in Google!

Ik raad je dus af om grote foto’s rechtstreeks op je website te plaatsen. Als vindbaarheid voor jou belangrijk is, dan zorg je voor zo klein mogelijke foto’s.

Wil je weten hoe je foto’s op maat maakt en op een gemakkelijke manier verkleint? En hoe je ervoor zorgt dat je website niet langzamer wordt? In mijn trainingen op maat, leer je dit.

Tot slot: Wil je weten wat er nog meer komt kijken bij het laten maken van een website? Kijk dan op: https://jei-communicatie.nl/website-laten-maken-groningen/


Wil je gratis TIPS over websites?
Ontvang de CHECKLIST 😎
gratis e-book

Loading...