Over een (digitale) knuffel, in beweging komen & corona-styling

door | 22 mei 2020

Hoi!

Gaat het goed met je? Ik hoop dat je gezond bent en je weg gaat vinden in dit enge coronabos. Het gevaar is onzichtbaar en bespringt je van alle kanten. Ook nu de lockdown is opgeheven, is er nog veel onzekerheid. Corona heeft veel impact op ziek en gezond, oud en jong, werkend en studerend… Zoals Rutte zegt: “Iedereen heeft er mee te maken. Anderhalve meter, dat is jij en ik op afstand.” En juist – jij en ik  – face-to-face – is zó belangrijk, daar kunnen we niet zonder: het is óók de basis van jei. Ik wil dat het liefst: face-to-face, 1 op 1, live. Die anderhalve meter leidt maar tot spagaat. Daarom wilde ik eerst niet aan andere mogelijkheden denken. Tot voor kort. Ik ben om. Hoe? Lees hieronder, maar eerst over beweging in je website en corona-styling. 

Moeve ! en corona-styling

Margreet Wijkstra van Moeve-coaching heeft de wens voor een website, waarmee ze als kindercoach kinderen én ouders in beweging  laat komen. Haar doel is dat het kind meer zelfvertrouwen krijgt en zijn eigen talenten ontdekt en ontwikkelt:  want ieder kind is uniek. Ook wil ze de ouders ontlasten door reiki. Margreet weet goed wat ze wil en heeft de hele opzet van de website en haar logo al klaar als ze bij me komt. Dat scheelt. Haar website straalt beweging uit en geeft tips en verhalen uit de praktijk, kijk op: https://moevecoaching.nl/kindercoach-groningen/

Tussendoor  doe ik een klus voor Psyhag, huisartsen in de GGZ. Zij willen vanuit de geestelijke gezondheidszorg informatie geven over corona.  De website is echt een aanrader en bevat veel inhoudelijke informatie. Voor dit doel is de website gerestyled met een bijpassende slider. Het bevat verder een indrukwekkend verhaal over een huisarts die zelf corona kreeg. Lees: https://psyhag.nl. Nu verder over de impact van anderhalve meter op mij en jei.

Anderhalve meter: het nieuwe normaal

Op basis van die anderhalve meter, stortten mijn kinderen, collega’s en vrienden zich massaal op het beeldbellen. Ik niet, ik zat in de weerstand en had een enorme coronahonger, een energieslurpende activiteit. Dat laatste is gelukkig wel wat getemperd, alles met mate 🙄  Ik moest eerst maar eens met beeldbellen aan de slag.

Whatsapp had ik al en ik ging hiermee oefenen. Dat was geen succes helaas (slecht geluid/wisselende verbinding). Misschien werkt het voor anderen wel, maar voor mij niet. Er is gelukkig een vergelijkend onderzoek over beeldbellen van de Nederlandse Autoriteit voor Persoonsgegevens. Dit is een mooi en duidelijk overzicht. Mijn keus viel op jitsi. Met haar heb ik een paar keer geoefend. De voordelen: zij is veilig, gratis en gemakkelijk. Vooral veilig vind ik belangrijk, je wilt niet dat anderen meeluisteren of dat van jouw gesprek iets wordt opgeslagen. En dat jitsi gemakkelijk werkt, is ook fijn. Het is toch weer iets nieuws om mee aan de slag te gaan. Dat wil ik goed doen. Ik doe een eerste training en inmiddels zijn er een paar kennismakingsgesprekken geweest. En ja, ik ben enthousiast. Het gaat goed van twee kanten. Meer lezen over jitsi? Er staat een leuk artikel op computer totaal.  Hieronder meer over de toepassing van jitsi bij jei.

WordPress-training via jitsi

Als je op dit moment noodgedwongen thuis zit en een WordPress-training wilt doen,  dan is jitsi een coronaproof alternatief voor face-to-face. Je hoeft niets  te installeren. Ik zend jou een link en je kunt vanuit huis een training doen op een moment dat jou het beste past.  Het gaat 1 op 1. Je leert er dus veel van.  Verder kun je via jitsi vrijblijvend een afspraak met mij maken voor informatie over een website of visitekaartjes.

N.B. Jitsi werkt via Chrome en Mozilla Firefox.

jei-communicatie - WordPresstraining 1 op 1 - jitsiTot slot: Er gaat natuurlijk niks boven face-to-face-contact, maar ik ben ervan overtuigd dat jij – net als ik – met jitsi wel es  (digitaal) wilt knuffelen. 

Ik wens je een fijne weeken blijf vooral gezond!

Hiltje

Lees ook wat er allemaal komt kijken bij het maken van een website.


Wil je gratis TIPS over websites?
Ontvang de CHECKLIST 😎
gratis e-book

Loading...