Een website is meer dan een logo en wat leuke plaatjes!

door | 1 nov 2019

Met Hadance en hiphop naar de Top!

Dit blog gaat over de nieuwe website en het nieuwe logo van Hadance én over de snelheid van je website. Zeer belangrijk! Over de snelheid hieronder meer, maar eerst over de website en het logo van Hadance. De website mét logo staat sinds kort on-line. Zie hieronder een paar screenshots.

Over Hilde en Hadance. Ik volg hen al een tijdje. Jaarlijks geeft Hilde met haar meiden een aantal flitsende shows in Groningen. Zeer divers! Van hip hop en house tot aan jazz en lyrical.

Hilde zelf danst van jongs af aan (ze is nu 27) en geeft al een aantal jaren les. Dit najaar nam ze de stap om vol voor haar eigen dansschool te gaan. Zó Cool! Voor haar dus het logo en de website. Hadance staat voor Hilde Aalders, dance. Het logo straalt beweging en enthousiasme uit.

Een website is meer dan een plaatje

Een website is niet alleen een logo en een paar leuke plaatjes. Het zijn belangrijke factoren, dat wel, maar er komt meer bij kijken. Onder andere is snelheid een belangrijke factor voor de ranking in Google. Rutger Steenbergen, seo-specialist, schrijft daarover.

Snelheid dus. Voor Hadance keek ik of de snelheid omhoog kon. Voor mijn eigen website onderzoek ik en test ik dat ook al een tijdje. Omdat ik ook graag wil dat Google van mij houdt, test en meet ik mijn eigen website een maand lang. Dit houdt aanpassingen in aan de achterkant van de website: plugins, plaatjes, cloudflare, caching. Het levert zeker wat op. Ik vind het fijn om te melden dat mijn website stabiel is qua snelheid. Er zijn geen grote verschillen in meetwaarden. De snelheid ging van 3,8 naar 1,0 – 1.8 seconde. En de performance ligt rond 95 procent. De performance van Hadance ligt tussen de 90 en 95%, ook prima. De snelheid van Hadance ging van 3,85 naar 0,5 – 1,5 seconde. De waarden van 1,0 – 1.8 en 0,5 tot 1,5 hangen af van veel factoren: onder andere van de testsoftware, van de pagina die je laadt en van de plaatjes. Hoe meer plaatjes, hoe langzamer. En hoe beter de kwaliteit van de foto’s – hoe kleiner je ze kunt maken.

Wat ik heb gedaan om de snelheid te verbeteren

 1. Plaatje header kleiner gemaakt
 2. Slider (plugin) vervangen door gallery (divi)
 3. Comet cache pro plugin installeren
  • HTML compressie
  • GZIP compression
  • Leverage browsercaching
  • CDN ingesteld via cloudfront
 4. Short pixel geïnstalleerd. Alle plaatjes aangepast.
Samenvattend:

 • Gewicht van de pagina: Van 2 MB naar 806 kb
 • Performance in GTmetrix in procenten: van 64 / 72 naar 95 / 92
 • Snelheid: van 3,8 naar 1,0 seconde

Best trots ben ik

Als ik kijk naar mijn concurrenten en de internetgoeroes die ik volg: hun websites zijn meestal behoorlijk langzamer dan jei en Hadance. Dus trots ben ik wel een beetje😊. Toch blijf ik er hard aan werken, mobiel kan bijvoorbeeld ook beter. En natuurlijk ben ik benieuwd naar iedereen die een tip heeft voor nóg meer snelheid.

Ben je benieuwd naar de testen, laat het  me weten, dan stuur ik een uitdraai.

Enne… ik laat van me horen over nog betere resultaten.

En neem ook een kijkje op de website van hadance.nl.


Wil je gratis TIPS over websites?
Ontvang de CHECKLIST 😎
gratis e-book

Loading...