Instagram op je website

door | 11 jan 2023

KIS(S) met je website

Hou het simpel met Instagram, een Instagramtip

Eind vorig jaar heeft jei voor de Jurkenwinkel in Groningen een nieuwe website gemaakt. Wat een heerlijk project! Als je ooit in Groningen komt, ga dan eens naar die leuke jurkenwinkel in de Folkingestraat.

Wat hield deze opdracht in? Wat de eigenaren graag willen uitstralen is laagdrempeligheid, gezelligheid en sfeer. Een ander belangrijk gegeven is dat zij zelf niet aan het werk willen met hun website. Ze willen er geen werk van hebben. Keep It Simple (KIS). Wél willen ze dynamische content laten zien, want ja: Elke paar weken is er een nieuwe collectie (KISS).

Dynamische website

Dynamisch en niet teveel werk? Kan dat samengaan? Het antwoord is: Ja, het kan. Je leest hieronder hoe we dat hebben aangepakt, maar eerst: Het probleem van zelf iets op je website plaatsen, dat komen we wel vaker tegen. Helaas heeft niet iedere ondernemer daar tijd en/of budget voor. Toch zijn regelmatige aanpassingen belangrijk: Aanpassingen maken je website namelijk dynamisch en beter vindbaar. Eens een keer een stukje plaatsen met een foto, daar blijft het vaak bij.

Daarom deze Instagramtip voor ondernemers met weinig tijd.

Instagram

De eigenaren van de Jurkenwinkel plaatsen regelmatig een post op Instagram. Leuk aan Instagram is de snelheid en het gemak. Met hun mobieltje of digitale camera maken de eigenaren foto’s van de jurken en accessoires. Dit bracht ons op het idee om te onderzoeken of deze foto’s te linken zijn aan de website. En ja, dat kan.

Het voordeel voor de klant is dat de website dan dynamisch blijft én weinig werk vraagt. De website verandert automatisch door nieuwe foto’s te plaatsen op Instagram. Keep It Simple met Instagram, dus. Nu over het idee achter de Jurkenwinkel.

Idee = geen webshop, maar live contact

Tessa en Jellienke – moeder en dochter – kiezen bewust niet voor een webshop, maar nodigen iedereen uit om in een echte winkel te komen. In de Jurkenwinkel kun je kijken, voelen en passen én als je dit wenst, krijg je een persoonlijk advies.

Tot slot: jei leert iets nieuws

Met deze website hebben we weer iets nieuws geleerd en vinden we het fijn dat door een eenvoudige aanpassing een mooie dynamiek tussen de website en Instagram ontstaat.

Maak jij gebruik van Instagram en wil jij je website ook op een leuke manier laten linken naar je Instagram ? Wil jij het doewerk aan je website simpel houden? Kijk dan eens op de website van de Jurkenwinkel of vraag om meer informatie.

Hieronder mijn grafische inspiratie

jei-communicatie instagram op je website - grafisch
jei-communicatie instagram op je website - grafisch2
jei-communicatie instagram op je website - grafisch3


Wil je gratis TIPS over websites?
Ontvang de CHECKLIST 😎
gratis e-book

Loading...