Leven in vrijheid, een keuze

door | 4 feb 2021

Leven in vrijheid geeft energie

In dit blog informatie over onze nieuwste websites en ons jaarthema snelheid.  Én over de keuze die je maakt in werk en leven en wat dat je geeft. Maar eerst: Hoe staat het met jou? Ik hoop dat je je niet teveel laat afleiden door alle kommer en kwel in de wereld. En dus niet te veel nieuws kijkt. Probeer te ontspannen bij een avondje netflixen of lees een inspirerend boek. Dát helpt ons door de tijd.

jei-communicatie-leven-in-vrijheid-lees-een-boek

Op dit moment lees ik een boek van Edith Eva Eger, overlever van Auschwitz. Deze 92-jarige vrouw – hoezo oud? – schreef in 2017 het inspirerende boek ‘De keuze’, over leven in vrijheid. Als het gaat om mijzelf en mijn bedrijf, dan herken ik mij daarin. Keuzes maken, geeft je vrijheid. Daarover hieronder meer, maar eerst over de 2 laatste websites die online gingen en ons jaarthema over snelheid. Nu naar de nieuwste websites.

jei-communicatie-leven-in-vrijheid-website-brainspot
jei-communicatie-leven-in-vrijheid-website-hamersma-installaties

Brainspottherapie – Hamersma Installaties

We maakten een logo, een folder, visitekaartjes en een website voor Gerdie van Gijssel. Allemaal over brainspot therapie. Voor Vincent Hamersma maakten we een website over installatie en onderhoud van airconditioning. Ze zijn allebei startend ondernemer en hebben enthousiaste verhalen.

Voor hun websites heb ik een aantal pagina’s SEO-geoptimaliseerd, zodat ze beter worden gevonden door zoekmachines. Zie de mobiele uitvoeringen hierboven en klik om de websites live te bekijken.

En dan nu naar de snelheid van websites

Want waarom is minder dan 3 seconden zo belangrijk? Daarbij onderscheid je 2 dingen: Ten eerste:  Als je website onder de 3 seconden laadtijd blijft, dan stijgt je website in de ranking van Google, Google geeft je dan een hogere positie. Ten tweede:  Als je website een snelle laadtijd heeft, dan blijft de bezoeker hangen op je website en gaat hij klikken en maak je conversie. Als het langer duurt dan die 3 seconden, wordt de bezoeker ongeduldig en haakt hij af, een gemiste kans! Zie hieronder de snelheid van de homepage van jei-communicatie. Let op: Het is wel een momentopname.

Jaarthema snelheid

Die snelheid – laadtijd – van je website is dus belangrijk voor ranking en kliks. Daarom hebben we ervoor gekozen om dit jaar snelheid als thema te kiezen. Met dit jaarthema gaan we ons regelmatig verdiepen in de snelheid van onze websites. We kijken bijvoorbeeld hoe onze websites aan de achterkant het beste kunnen worden ingesteld.

Daarbij gebruiken we zo weinig mogelijk plugins (stukjes extra code). En als we onderhoud doen (updaten en upgraden van de software en de plugins), ruimen we oude rommel in de database op. Zoals je ziet in de uitdraai van jei-communicatie, blijft de snelheid onder 3 seconden (0.8!). Dat is significant beter dan de meeste zakelijke websites van onze concurrenten.
En daar zijn we best trots op.

Tot slot: ‘de keuze’

Nu over die keuze voor leven in vrijheid. Dat brengt mij weer terug bij bovenstaande jonge ondernemers die enthousiast zijn over hun keuze voor een eigen praktijk/bedrijf. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk en dat maakt dat het zo leuk is om samen met hen aan een website werken. Aan hun droom voor een eigen bedrijf werk ik graag mee.

En mijn eigen keuze?

Die heb ik 10 jaar geleden gemaakt en daar heb ik geen moment spijt van, hoe gek anderen er ook tegenaan kijken. Mijn eigen keus doet er toe en geeft me elke dag weer vrijheid en energie.

Fijne weken en blijf positief 
Hiltje van Gijssel


Wil je gratis TIPS over websites?
Ontvang de CHECKLIST 😎
gratis e-book

Loading...