Premium thema en veiligheid

Hieronder gaat het over WordPress thema’s,  veiligheid en premium thema’s. Eerst over WordPress thema’s.

WordPress-thema’s bestaan standaard uit een aantal bestanden. Hoe ingewikkelder de thema’s, hoe meer bestanden. Een thema is het jasje van je website en bepaalt de lay-out en mogelijkheden van je website. Een thema biedt kleuren, lettertypes, nieuwsbrieven, fotogalerijen, portfolio’s, social media en meer. En wat over veiligheid en premium?

Voor de meeste eigenaars van websites is het uiterlijk bepalend, maar als je website is gehackt, is van het uiterlijk niet veel meer over. Veilig is belangrijker dan mooi. Helaas zijn niet alle websites gemaakt met een veilig thema. Lees meer over onveilige thema’s.

Als je zelf een website wilt maken of wilt laten maken, kun je het beste kiezen voor een premium thema:  dat is vaak veiliger. Voor een premium thema moet je ook betalen. Het voordeel van een premium thema is dat de makers het thema steeds vernieuwen en aanpassen, zodat het thema goed blijft werken met WordPress.

Jei gebruikt voornamelijk Divi van Elegant themes en maakt hiervan haar eigen ontwerpen.

Verder is Divi een gecertificeerd thema. Recent is er een audit geweest door Sucuri,  de instantie die controleert of een thema veilig is en of de code schoon is. Hierna de enthousiaste opmerkingen van de medewerkers van Sucuri.

“De code van Divi bevatte geen issues. Dat komt zelden voor. Het onderzoek is meerdere keren achter elkaar gedaan en met steeds dezelfde uitkomst. Een prachtige prestatie van de ontwikkelaars. Divi is uitzonderlijk goed ontwikkeld,”  aldus het Sucuri Team.

Zoals gezegd, jei-communicatie gebruikt voor de websites meestal het Divi-thema en maakt van dit thema haar eigen ontwerpen. Naast veilig en gecertificeerd, heeft Divi vrijwel onbeperkte mogelijkheden: lettertypes, kleuren, nieuwsbrieven, social media, fotoboeken, portfolio’s, enz. enz. Dat betekent dat elke website van jei  er weer anders uitziet en een eigen uitstraling heeft. Een veilig thema betekent trouwens niet, dat je website niet kan worden gehackt. Meer weten over het beveiligen van je website?

Lees ook:

Waarom WordPress updaten?

Over hackers en updates

HTTPS everywhere

Loading...