Responsive website

Responsive website? Iedereen met een bedrijf zou het moeten hebben. Waarom? Lees hieronder. Maar eerst: bijna vakantie! 😎

Jippie! Vakantie. Na het eten nog even zappen voor de tv en ondertussen met je tablet of mobieltje op de bank. Je wilt nog even last-minutes kijken. Mooi niet! Na het openen van de website kun je geen letter lezen en ook na klikken en slepen blijft de leesbaarheid brak. Gebruiksgemak, no way… Laat staan dat het je lukt om die mooie boeking voor dat fantastische hotel te doen. Laat maar zitten dus.

Voor de reisaanbieder een gemiste kans. 🙁

Als je als ondernemer geen klanten wilt missen, is dit het moment voor een responsive website. Wat dat is lees hieronder, maar eerst belangrijke info over het mobiele internetgebruik.

Daárom responsive website

Het internetten met mobiel neemt fors toe. Op dit moment zijn er 3,3 miljard internetgebruikers, waarvan ruim 330 miljoen alleen gebruik maken van een mobiel.  Die laatste groep gebruikt  nauwelijks nog een desktop/laptop. De verwachting is dat het gebruik van mobile-only de komende jaren door blijft stijgen en desktop-only gaat dalen.

Belangrijke ontwikkeling is dat steeds meer mensen met hun smartphone een aankoopbeslissing doen of een boeking.

Mobielvriendelijk moet

Dus als je wilt dat de klant je website niet in de eerste seconden wegklikt, maar gaat lezen, een folder opvraagt of een bestelling doet, dan moet je website mobielvriendelijk zijn. Dat heet met een moeilijk woord responsive.

Dus goed presteren en goed leesbaar zijn geldt voor pc,  laptop, tablet en mobiel.

Test of jouw website responsive is

Gelukkig zijn al veel websites responsive, maar ook heel veel niet. Dat geldt voor veel kleine zelfstandige ondernemers, maar ik zie tot mijn grote schrik dat middelgrote bedrijven ook vaak een website hebben die nog niet responsive is. Nieuwsgierig of je eigen website goed leesbaar is en goed scoort op mobielvriendelijkheid?  Doe de test met Google (who  else?).

 

Wil je nog meer weten over wat er komt kijken bij een website? Vraag het gratis e-book aan, Checklist voor websites

Voor het complete artikel over responsive websites  zie Frankwatching:

Lees ook:
https://jei-communicatie.nl/https-everywhere/

Responsive zijn voor een website is belangrijk, echter een website is meer dan responsive. Lees daarom eens wat je zoal nodig hebt om een website te laten maken.

Loading...