SPAM via de website?

              delete it!

SPAM via de website

Dit najaar klaagden verschillende klanten over spam via de website. Die kwamen binnen via het contactformulier op de website . Dit terwijl de captcha was ingesteld.

Uit onderzoek bleek dat spammers een nieuwe methode hebben, waarmee ze de captcha kunnen ontwijken.

We hebben gezocht naar oplossingen en zijn bij Cleantalk uitgekomen. Een anti-spam oplossing die ook klantvriendelijk is, want een captcha hoef je dan niet meer te gebruiken. Afgelopen maanden hebben we deze anti-spam oplossing getest en zijn er zeer tevreden over.

Hieronder lees je over wat Cleantalk is, wat het doet en wat onze resultaten zijn. 

Over Cleantalk

Cleantalk controleert het verkeer naar je website en filtert spamberichten eruit. CleanTalk gebruikt algemene ‘blacklist’-diensten. Deze ‘blacklists’ worden automatisch gemaakt op basis van waargenomen spam-activiteit.

Hoe zit het met ‘blacklists’?

Voorbeeld: een bezoeker stuurt een bericht naar je website en de server keurt dit goed. Als vervolgens de beheerder van de website het bericht afkeurt, dan registreert Cleantalk dit en slaat het op in de database. Zijn er drie of meer beheerders die het bericht ook afkeuren, dan wordt de afzender op de ‘blacklist’ gezet.

Omgekeerd werkt het net zo. Geeft een beheerder positieve feedback, dan registreert Cleantalk dit ook. En een afzender wordt dan van de ‘blacklist’ gehaald.

Aan deze diensten zijn meer dan 1200 websites verbonden, zodat spammers meestal binnen 2 uur op de “blacklist’ komen. Cleantalk krijgt dagelijks informatie binnen over ongeveer 1000 nieuwe spam e-mails en IP-adressen. Sommige IP-adressen blijken ook betrokken bij fraude met creditcards.

Hoe werkt het op jouw website?

Een bezoeker vult het contactformulier in of schrijft een reactie bij een bericht. Via de Cleantalk-plugin op je website worden de gegevens naar de Cleantalk-cloud gestuurd, waar ze onderzocht worden en vergeleken met de ‘blacklists’.

Is het een echte bezoeker dan wordt het bericht geplaatst en ontvang je het bericht. Blijkt het spam te zijn, dan blokkeert Cleantalk het bericht en krijg je dus niets te zien.

Op het Cleantalk dashboard kunnen wij controleren welke berichten zijn geblokkeerd. Deze informatie wordt één week bewaard.

N.B.: Dit betreft alleen spam die binnenkomt via de website. Voor spam via je e-mail lees hier. Nu naar de resultaten die binnenkwamen via de website.

Resultaten van jei

• In de grafiek rechts staat het totaaloverzicht vanaf eind september tot eind november.
• Dit resultaat is van 10 websites. We hebben nog geen berichten gezien die per ongeluk op de blacklist zijn gezet.
• In de grafiek links – dit is van één week van 10 websites –  zie je dat er veel spam uit het buitenland komt.

Loading...