Gemakkelijk je eigen site maken

Iedereen kan tegenwoordig vrij gemakkelijk een website maken met WordPress, je moet er alleen tijd insteken. WordPress begon als content management software (CMS) voor bloggers, tegenwoordig is WordPress het meest gebruikte CMS op het internet. WordPress is zo uitgebreid dat je er volledige websites mee kunt bouwen.

WordPress is open source en je kunt het daarom bij de meeste hosting partijen met één klik op de knop installeren. Dan kun je gelijk beginnen met het maken van jouw eigen website, je begint met het installeren van een thema die je vervolgens helemaal zelf kunt aanpassen met verschillende plug-ins, die allerlei componenten binnen je website optimaliseren of bouwen. In dit CMS kun je op elke pagina de lay-out bepalen en content invoegen zoals; foto’s, video’s, teksten en muziek.

Er zitten naast al deze voordelen helaas ook wat nadelen aan WordPress. Zo moet je uitkijken voor automatische updates binnen jouw thema en binnen de plug-ins. Met deze updates zorgen de ontwikkelaars dat er hackers van jouw website afblijven, deze hackers hebben allerlei manieren om jouw login-gegevens te kraken. Ook de plug-ins lijken in eerste instantie fantastisch te zijn maar laten je al snel het overzicht kwijt raken.

Kun je dit dan niet tegengaan? Natuurlijk zijn er een aantal manieren om WordPress onder de duim te krijgen. Je moet zorgen dat je altijd backups maakt van de website zo kunnen de automatische updates jouw site niet verstoren. Ook is het mogelijk om een WordPress-cursus te volgen, het internet staat er vol mee!

Maar natuurlijk kost WordPress veel tijd om te leren en zijn sommige dingen niet aan te passen doordat je de programmeerkennis mist. Laat het dan aan een specialist over, maar informeer naar het CMS WordPress waarin jezelf ook veel invloed hebt in je eigen website.

Checklist voor websites

 

Ik ontvang graag TIPS over websites

 en ontvang gratis het e-book.

Veel plezier met je checklist!