fbpx

Gemakkelijk je eigen site maken?

Iedereen kan tegenwoordig vrij gemakkelijk een website maken met WordPress, je moet er alleen tijd in steken.

WordPress begon als content management software (CMS) voor bloggers, tegenwoordig is WordPress het meest gebruikte CMS op het internet. WordPress is zo uitgebreid dat je er volledige websites mee kunt bouwen.

WordPress is open source en je kunt het bij de meeste hostingpartijen met één klik op de knop installeren. Dan kun je direct beginnen met het maken van je eigen website. Je begint met het installeren van een thema dat je vervolgens helemaal zelf kunt aanpassen met verschillende plug-ins, die allerlei componenten binnen je website optimaliseren of bouwen. In dit CMS kun je op elke pagina de lay-out bepalen en content invoegen zoals; foto’s, video’s, teksten en muziek.

Er zitten naast al deze voordelen helaas ook nadelen aan WordPress. Zo moet je zorgen voor automatische updates binnen je thema en binnen de plug-ins. Met deze updates zorgen de ontwikkelaars ervoor dat hackers van je website afblijven: deze hackers hebben allerlei manieren om jouw login-gegevens te roven. Ook de plug-ins lijken in eerste instantie fantastisch te zijn, maar teveel plug-ins maken je website zwaar tijdens het laden. Gebruik plug-ins: met mate!

Hoe zorg je voor inzicht in WordPress? Natuurlijk zijn er een aantal manieren om WordPress te leren. Je moet er in ieder geval voor zorgen dat je altijd backups maakt van de website. Zo kan je als er iets mis gaat tijdens het bewerken/aanpassen van je website, altijd een backup terugzetten. Ook is het mogelijk om een WordPress-cursus te volgen, het internet staat er vol mee!

Natuurlijk kost het tijd om WordPress te leren en zijn sommige dingen niet aan te passen omdat je de programmeerkennis mist. Laat het dan aan een specialist over.

Tip: Het is wel belangrijk dat je tekst en afbeeldingen zelf kunt aanpassen. Informeer bij je webdesigner naar een website waarin jezelf ook aanpassingen kunt doen. Wil je dat bij jei laten doen? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Checklist voor websites

Ik ontvang graag TIPS over websites

en ontvang gratis het e-book.

Veel plezier met je checklist!