WordPress training Groningen
Hoe pas je je website aan?

jei-communicatie-WordPres-training-Groningen-1

WordPress Groningen

In de WordPress training Groningen leer je precies hoe het CMS van WordPress werkt. Dit lijkt een beetje op een tekstverwerker, zoals Word, maar is ook nét een beetje anders.

Ten eerste stel je bij een website andere eisen aan tekst én aan foto’s dan bij een folder of een artikel: de keuze en kwaliteit van foto’s en doelgericht schrijven zijn belangrijke onderwerpen.

Ten tweede gaan we praktisch met je website aan het werk: met berichten, afbeeldingen, koppen en links. Lees hierna wat klanten van de training vinden, maar eerst, naar vragen van klanten.

WordPress training

Een greep uit een aantal vragen: Hoe pas je de tekst aan, hoe ga je om met foto’s, hoe maak je een link en waar vind je de aangepaste tekst en foto’s terug?

Bij WordPress training Groningen laten we je stap voor stap zien, hoe de structuur van je website is en hoe je een pagina aanpast. Belangrijke onderwerpen hierbij zijn teksten en foto’s.

Lees hierna over foto’s, copyrights en tekst.

Fotobewerking en copyright

Bij foto’s leren we je twee dingen: ten eerste hoe groot een foto moet zijn en ten tweede: hoe belangrijk het copyright is.

Omdat niet iedereen Photoshop heeft, gebruiken we in de training gratis bewerkingssoftware voor foto’s én geven we tips waar je gratis stockfoto’s vindt, zonder copyrights.

Tenslotte een oefening met het plaatsen van een foto. Nu eerst iets over formaten en kwaliteit.

Welke formaten?

Samengevat is het: Hoe hoger de kwaliteit van de foto, hoe meer je kunt verkleinen en hoe sneller je website. En een snelle website betekent een hogere ranking in Google.

De meeste mobieltjes geven wel goede foto’s, maar onze ervaring is dat je bij een header – vaak geplaatst aan de bovenzijde van een website – een hoge resolutiefoto essentieel is.

Die hoge resolutiefoto maak je tijdens de training op maat. Verder leren we je welke bestandsindeling (png, jpg, gif) het beste past.  Nu meer informatie over de tekst.

Tekst, tekst, tekst

In de WordPress-training Groningen  leer  je hoe je tekstuele aanpassingen doet in je WordPress-website. Maar tekst is meer dan knippen en plakken. Daarom geef ik ook tips hoe je schrijft voor internet.  Dit houdt onder andere in dat je:

 1.  kort en krachtig schrijft
 2. voor je bezoeker schrijft
 3. veel witruimte gebruikt
 4. een groot en duidelijk lettertype gebruikt
 5. koppen en subkoppen toepast
 6. zoekmachinevriendelijk schrijft – SEO
 7. schrijft zoals je spreekt

Hierna info over een blog en categorieën

Blog en categorieën

Veel mensen willen berichten maken op hun website om via hun blog te delen via social media.Wat wij je leren is ten eerste: hoe je hiervoor een goede structuur maakt en ten tweede hoe je gemakkelijk een nieuw bericht maakt of kopieert.

Over de structuur: Bij een blog stel je categorieën in. Dit kan tijdens de training of voorafgaand aan de les.

Over een bericht maken: we leren je om  instellingen van berichten of pagina’s te kopiëren. Dit betekent dat je de mooie lay-out van je website behoudt. Hierna het werken op je website.

jei-communicatie-WordPres-training-Groningen-2

WordPress training en oefenen

Door tijdens de training praktisch te oefenen, leer je hoe je zelf de inhoud van je website kunt aanpassen. Je kunt voor 1 dagdeel gaan, maar ook kiezen voor bijvoorbeeld 2 of 3 dagdelen intensieve begeleiding.

Het programma is maatwerk en stellen we van tevoren samen met je vast.

Tijdens de training komt altijd aan de orde het belang van backups en veiligheid.

WordPress voor elk niveau

Je WordPress-website aanpassen, is niet moeilijk. We sluiten graag aan bij jouw niveau en wensen.

Dat varieert van het leren aanpassen van teksten en een pagina maken tot aan het instellen van een plugin voor een slider of digitale agenda.

Doel van de training is dat je vooral zelf gaat werken met je website.Want je website is immers jouw winkel of bedrijf op internet en die moet er goed blijven uitzien.

De voordelen

van een training WordPress

 • door maatwerk leer je veel in korte tijd
 • je onderhoudt zelf je website
 • je bespaart kosten
 • je doet de aanpassing op je website op het moment dat het jou het beste uitkomt
 • je houdt de informatie op je website actueel

Zelf je website doen, zorgt ervoor dat Google van je houdt 😉. Je gaat dus beter scoren in de zoekresultaten.

jei-communicatie-wordpress-training-groningen-5

Belangrijk om te weten

jei helpt je graag met tips over de uitstraling van je website, met het schrijven en redigeren van tekst en bij het technisch onderhoud.

Wil je weten waar je nog meer aan moet denken bij het bouwen van een website, kijk dan op:

Nieuw! zelf je website maken

Omdat er steeds meer vraag is naar zelf je website maken, geven we nu ook trainingen, waarmee je al na 1 dagdeel je WordPress-website online hebt.

Kosten vanaf € 375,- per dagdeel van 2,5 uur, inclusief installatie thema en templates.

WordPress training basis (groep)

Deze WordPress-training basis groep is bedoeld voor ZZP’ers die al een WordPress website hebben.

Tijdens de training kun je je kennis opfrissen of iets nieuws leren. Van tevoren kun je afspreken waar je extra aandacht voor wilt.

De groepsgrootte is maximaal 8. De  training is gezellig en laagdrempelig 😉

Onze diensten

Huisstijl

Tekst

 • redigeren
 • tekst voor seo
 • tekst voor folder

Wie zijn onze klanten?

Ervaringen van klanten:

jei-communicatie-wordpress-training-groningen-havenga-logo
De website is nu weer veilig en up-to-date en in de ochtendtraining heb ik veel geleerd. Trefwoorden: snelle en goede service, advies op maat, goede tips over vormgeving, zorgvuldig, sympathiek en goede nazorg.  jei-communicatie denkt met je mee en doet wat ze belooft. Katja Havenga Havenga Bouw
jei-communicatie-zakelijke-website-moeve-coaching
Ik ben erg goed geholpen door jei-communicatie. Naar wens is de website gebouwd. Naast een online training heb ik ook een keurige map ontvangen met stap-voor-stap uitleg over hoe tekst aan te passen op de website. Ervaring op alle aandachtsgebieden is aanwezig: hosting, domeinregistratie en andere technische aspecten: wat niet mijn vak is, begeleidt ze vakkundig. Ook de kleuren en foto’s zijn zeer goed verzorgd. Margreet Wijkstra Kindercoach Moeve Coaching
jei-communicatie-zakelijke-website-idee-doctor-carnivoor
Mijn website is ontworpen en gemaakt door jei-communicatie en ik ben er ontzettend blij mee. Ook verzorgt Hiltje het onderhoud en updaten van de website. Onlangs heb ik een WordPress-training gevolgd om zelf tot in detail te weten hoe ik artikelen kan plaatsen en wijzigen en hoe ik precies goed, foto’s kan bewerken en toevoegen. Aan alles wordt gedacht en de training werd precies afgestemd op mijn wensen en vragen. In een cursusmap kreeg ik van ieder onderwerp nog duidelijke instructies mee. Ik ben erg tevreden over de service en deskundigheid van het team van jei. Altijd hartelijk, attent en behulpzaam! Anouk Wienia Rechtrichten
jei-communicatie-website-laten-maken-Groningen-alle-opties

Trends voor websites in 2021

Als het gaat om wat er allemaal mogelijk is met webdesign en de vormgeving van je website? Veel. Kleuren, afbeeldingen, video’s, blogs, sliders, social media-integratie, et-cetera. Voor 2021 is de trend in webdesign: nostalgie en pastel. In online design zien we retro in kleur, vorm en fonts. Na regen komt zonneschijn. Echt. Altijd. Kijk voor ideeën eens bij Frankwatching. Enne… over smaak valt niet te twisten. We werken bij webdesign Groningen oók landelijk. Als je niet in Groningen woont, doen we de trainingen en intakes via beeldbellen. En natuurlijk alles coronaproof Wij kunnen alles maken!

Loading...