WordPress training Groningen
Hoe pas je je website aan?

jei-communicatie-WordPres-training-Groningen-1

WordPress Groningen

In de WordPress training Groningen leer je precies hoe het CMS van WordPress werkt. Dit lijkt een beetje op een tekstverwerker, zoals Word, maar is ook nét een beetje anders.

Ten eerste stel je bij een website andere eisen aan tekst én aan foto’s dan bij een folder of een artikel: de keuze en kwaliteit van foto’s en doelgericht schrijven zijn belangrijke onderwerpen.

Ten tweede gaan we praktisch met je website aan het werk: met berichten, afbeeldingen, koppen en links. Lees hierna wat klanten van de training vinden, maar eerst, naar vragen van klanten.

WordPress training

Een greep uit een aantal vragen: Hoe pas je de tekst aan, hoe ga je om met foto’s, hoe maak je een link en waar vind je de aangepaste tekst en foto’s terug?

Bij WordPress training Groningen laten we je stap voor stap zien, hoe de structuur van je website is en hoe je een pagina aanpast. Belangrijke onderwerpen hierbij zijn teksten en foto’s.

Lees hierna over foto’s, copyrights en tekst.

Fotobewerking en copyright

Bij foto’s leren we je twee dingen: ten eerste hoe groot een foto moet zijn en ten tweede: hoe belangrijk het copyright is.

Omdat niet iedereen Photoshop heeft, gebruiken we in de training gratis bewerkingssoftware voor foto’s én geven we tips waar je gratis stockfoto’s vindt, zonder copyrights.

Tenslotte een oefening met het plaatsen van een foto. Nu eerst iets over formaten en kwaliteit.

Welke formaten?

Samengevat is het: Hoe hoger de kwaliteit van de foto, hoe meer je kunt verkleinen en hoe sneller je website. En een snelle website betekent een hogere ranking in Google.

De meeste mobieltjes geven wel goede foto’s, maar onze ervaring is dat je bij een header – vaak geplaatst aan de bovenzijde van een website – een hoge resolutiefoto essentieel is.

Die hoge resolutiefoto maak je tijdens de training op maat. Verder leren we je welke bestandsindeling (png, jpg, gif) het beste past.  Nu meer informatie over de tekst.

Tekst, tekst, tekst

In de WordPress-training Groningen  leer  je hoe je tekstuele aanpassingen doet in je WordPress-website. Maar tekst is meer dan knippen en plakken. Daarom geef ik ook tips hoe je schrijft voor internet.  Dit houdt onder andere in dat je:

 1.  kort en krachtig schrijft
 2. voor je bezoeker schrijft
 3. veel witruimte gebruikt
 4. een groot en duidelijk lettertype gebruikt
 5. koppen en subkoppen toepast
 6. zoekmachinevriendelijk schrijft – SEO
 7. schrijft zoals je spreekt

Hierna info over een blog en categorieën

Blog en categorieën

Veel mensen willen berichten maken op hun website om via hun blog te delen via social media.Wat wij je leren is ten eerste: hoe je hiervoor een goede structuur maakt en ten tweede hoe je gemakkelijk een nieuw bericht maakt of kopieert.

Over de structuur: Bij een blog stel je categorieën in. Dit kan tijdens de training of voorafgaand aan de les.

Over een bericht maken: we leren je om  instellingen van berichten of pagina’s te kopiëren. Dit betekent dat je de mooie lay-out van je website behoudt. Hierna het werken op je website.

jei-communicatie-WordPres-training-Groningen-2

WordPress training en oefenen

Door tijdens de training praktisch te oefenen, leer je hoe je zelf de inhoud van je website kunt aanpassen. Je kunt voor 1 dagdeel gaan, maar ook kiezen voor bijvoorbeeld 2 of 3 dagdelen intensieve begeleiding.

Het programma is maatwerk en stellen we van tevoren samen met je vast.

Tijdens de training komt altijd aan de orde het belang van backups en veiligheid.

WordPress voor elk niveau

Je WordPress-website aanpassen, is niet moeilijk. We sluiten graag aan bij jouw niveau en wensen.

Dat varieert van het leren aanpassen van teksten en een pagina maken tot aan het instellen van een plugin voor een slider of digitale agenda.

Doel van de training is dat je vooral zelf gaat werken met je website.Want je website is immers jouw winkel of bedrijf op internet en die moet er goed blijven uitzien.

De voordelen

van een training WordPress

 • door maatwerk leer je veel in korte tijd
 • je onderhoudt zelf je website
 • je bespaart kosten
 • je doet de aanpassing op je website op het moment dat het jou het beste uitkomt
 • je houdt de informatie op je website actueel

Zelf je website doen, zorgt ervoor dat Google van je houdt 😉. Je gaat dus beter scoren in de zoekresultaten.

jei-communicatie-wordpress-training-groningen-5

Belangrijk om te weten

jei helpt je graag met tips over de uitstraling van je website, met het schrijven en redigeren van tekst en bij het technisch onderhoud.

Wil je weten waar je nog meer aan moet denken bij het bouwen van een website, kijk dan op:

Nieuw! zelf je website maken

Omdat er steeds meer vraag is naar zelf je website maken, geven we nu ook trainingen, waarmee je al na 1 dagdeel je WordPress-website online hebt.

Kosten vanaf € 375,- per dagdeel van 2,5 uur, inclusief installatie thema en templates.

WordPress training basis (groep)

Deze WordPress-training basis groep is bedoeld voor ZZP’ers die al een WordPress website hebben.

Tijdens de training kun je je kennis opfrissen of iets nieuws leren. Van tevoren kun je afspreken waar je extra aandacht voor wilt.

De groepsgrootte is maximaal 8. De  training is gezellig en laagdrempelig 😉

Wat kost een training?

website zelf maken

 • € 375,-
 • WordPress-installatie
 • incl. premium thema
 • incl. templates
 • naslagwerk
 • 2,5 uur

vervolg website zelf maken

 • € 180,-
 • -
 • -
 • -
 • 2,5 uur

training 1 op 1

 • € 230,-
 • -
 • -
 • naslagwerk
 • 2,5 uur

training 3 personen*)

 • € 110,- per persoon
 • -
 • *) gaat door bij 3 personen
 • naslagwerk
 • 2,5 uur

Wie zijn onze klanten?

Wat zeggen klanten?

jellienke wolthuizen
jellienke wolthuizen
2023-01-20
Piet en Hiltje hebben een nieuwe website voor ons gemaakt. We zijn super tevreden. De creatieve input van Hiltje past helemaal bij wat wij uit willen stralen. De (slechts 2) tussentijdse voortgangsgesprekken verliepen uiterst prettig, informeel en constructief en bovendien was de site in no-time klaar. Complimenten!
Boj Lammes
Boj Lammes
2022-05-21
Heel erg tevreden met het eindresultaat van lammes-advies.nl Vooral de vormgeving en het kleurenspel van de website zijn door jei-communicatie erg mooi uitgevoerd. Ik ben vooral tevreden met de goede balans tussen het zakelijke karakter en de persoonlijke uitstraling van de site. De communicatie met Hiltje en Piet verliep digitaal plezierig en voelde nabij!
Marijke De Bos
Marijke De Bos
2022-05-16
zeer tevreden over de samenwerking. Jei-Communicatie denkt actief en creatief mee, een goede service en een heel mooi resultaat
Saskia Coenraads
Saskia Coenraads
2022-03-31
Sinds 1 maart coach ik onder ik onder mijn nieuwe bedrijfsnaam. Bij mijn nieuwe naam hebben Hiltje en Piet een prachtige en frisse website ontworpen. Jei-communicatie is professioneel, meedenkend en snel handelend, heel prettig om mee samen te werken. En de website is top geworden. Binnenkort nog een training om de website ook zelf te kunnen beheren.
Hilde Landstra
Hilde Landstra
2022-01-20
Ik ben erg tevreden over mijn nieuwe website LandstraCoaching.nl die door jei-communicatie is gemaakt. We hebben op een goede manier samengewerkt en het proces van terugkoppeling was er ruim voldoende. Jei-communicatie heeft veel kennis over de techniek, maar ook over design. Daarnaast keken Hiltje en Piet van Gijssel heel goed naar wie ik ben en wat ik als CSR stress- en loopbaancoach wil uitstralen naar mijn klanten. Dat is erg mooi en duidelijk vormgegeven. Ik kijk uit naar jullie training om mijn website zelf te kunnen beheren. Dank jullie wel, ik geniet nog steeds van de website en heb ook al een paar nieuwe klanten via de website aangetrokken.
Eppo Wiersema
Eppo Wiersema
2022-01-18
In een korte periode veel contact gehad met Piet en Hiltje van jei-communicatie. Veel input en ondersteuning om te komen tot een prachtig logo, huisstijl en website. Zeer tevreden over het proces en het resultaat!! Prettige mensen om mee te (samen) werken.
Karin Tjaberings
Karin Tjaberings
2022-01-12
In 2015 ontwierp Jei-Communicatie mijn website voor Tjaberings - Centrum voor bewust leven. Nog steeds ben ik erg tevreden over de website, krijg complimenten van bezoekers en werk al jaren op een hele prettige manier samen in onderhoud en verbeteringen van de website.
Erik de Jong
Erik de Jong
2021-12-22
Vriendelijk, behulpzaam en gewoon goed in het ontwerpen van mooie, professionele websites (en logo's), die je vervolgens makkelijk zelf bij kunt houden via Wordpress. Ideaal! :-)
Sipke De Wind
Sipke De Wind
2021-12-13
Met name goede en snelle service. Ze zitten als het ware klaar voor je. Aanrader!
Trijntje Dehaan
Trijntje Dehaan
2021-12-09
Een passend logo voor Buurtvuur, elke keer als ik het ergens geplaatst zie, ben ik verrast van het effect dat dat logo oproept. Heel precies en verzorgd, en met de juiste look and feel. Heel fijn ook, het proces om samen tot dit eindresultaat te komen. Heel plezierig.
Loading...