WordPress-update 5.7

door | 9 mrt 2021

Belangrijke informatie voor WordPress-gebruikers

update 5.7 op 9 maart

Op 9 maart staat er een WordPress-update gepland, dit is een grote aanpassing voor alle WordPress-gebruikers. Updates zijn van invloed op het goed functioneren van je WordPress-website. Ze zijn bedoeld om je website efficiënter/gebruiksvriendelijker te maken, sneller én veiliger.

Onze tip is dat wanneer je zelf je website gaat updaten, je eerst een backup maakt van je huidige installatie, zodat er geen belangrijke informatie verloren gaat. Update eerst je thema en plugins!

Ook bij het automatisch updaten, is het dringend advies om je website te controleren en te kijken of je website na het updaten nog goed werkt. Het kan voorkomen dat door een update sommige plugins (extra software) niet meer goed werken en dat hierdoor storingen op je website ontstaan. Niet updaten is geen optie. Een update van WordPress is altijd nodig vanwege de veiligheid en het voorkomen van hacks. Nu naar twee mooie verbeteringen van WordPress 5.7.

Lazy-load frames

Door de lazy load frames krijgt je website meer snelheid. Dit is positief voor de ranking in Google.

HTTPS

Er is een betere ondersteuning bij https-migratie. Wanneer WordPress kan herkennen dat er een actief en geldig SSL-certificaat voor je website aanwezig is, kun je met een paar klikken je website overzetten van http naar https.

Kijk ook op WordPress.org wat er precies gaat veranderen.

https://wordpress.org/news/2021/02/wordpress-5-7-release-candidate/.

Mocht je website door de update mankementen gaan vertonen of wil je dat wij je website screenen, dan kun je contact met ons opnemen.

Wij kunnen in veel gevallen het probleem vinden en voor je oplossen. Voor meer vragen over je website:

Tot slot: Als je klant bent bij ons, of je dat nu hebt afgesproken voor 1, 4 of 12x per jaar: Voor een grote update zorgen wij ervoor dat je website daar klaar voor is.

Lees ook: Website gehackt?


Wil je gratis TIPS over websites?
Ontvang de CHECKLIST 😎
gratis e-book

Loading...