Zelf een afbeelding op maat maken in WordPress

Hoe kun je zelf een afbeelding op maat maken in WordPress? In bijgaande tutorial leer je het. In WordPress kun je zelf een afbeelding op maat maken, zonder hulp van dure programma’s  zoals Photoshop. Neem onderstaande tutorial door en oefen het een paar keer. Mocht je toch tegen vragen aanlopen, neem dan contact op.

In deze tutorial start ik met een afbeelding van 4000 x 2248 (bxh). De afbeelding moet uiteindelijk worden: 800×486 (bxh). De grootte van de afbeelding is bij de start 2,65 Mb en wordt na de bewerking schalen en uitsnijden, 69Kb. Voordat ik verder ga met het uitwerken van de tutorial, eerst nog een toelichting over de grootte van de afbeeldingen en de snelheid van je website.

Hoe groot mag een afbeelding zijn?

Deze vraag hoor ik veel. Zelf ga ik uit van max 100Kb. Het aantal kb’s hangt ook van de kwaliteit van de originele afbeelding. En ook van hoe groot de afbeelding op de website moet zijn en hoe ver je een afbeelding kunt verkleinen. Hoe beter de originele afbeelding, des te beter het eindresultaat. Als je een foto maakt met een mobieltje of een professionele camera, dan is de kwaliteit van de foto in het laatste geval vaak beter.

Snelheid van je website

Grote foto’s van 1 of meer MB’s kun je technisch gezien gemakkelijk uploaden naar je WordPress website. Dat gaat probleemloos. Maar is het ook wenselijk? Nee.  Het zal betekenen dat je website trager wordt. Als iemand op je website komt en je website heeft veel zware afbeeldingen, zal  de website minder snel laden en de bezoeker zal in zijn ongeduld sneller de website verlaten. Omdat tegenwoordig de snelheid van je website belangrijker wordt vanwege mobiel, is het streven om je website zo snel mogelijk te maken. Frankwatching stelt: onder 1 seconde❗ Kijk op:  De snelheid van websites beoordeeld door Google.  Google wordt strenger. Goede redenen om eens te kijken hoe je zelf een afbeelding op maat maakt in WordPress.

Nu naar de tutorial – een afbeelding op maat maken in WordpPress – Deze kun je downloaden en printen. Veel succes! 😉

Loading...