En zó’n reactie maakt mijn werk zo leuk!

door | 20 jan 2019

Logo van doofenzo = klaar!

Deze week is er weer een logo afgerond, dit keer gaat het om het logo van doofenzo, de organisatie van Doven in Friesland, voorheen Frido.

Het ontwikkelen van een logo of website is altijd een proces van samen. Ik probeer zo goed mogelijk te luisteren naar de ideeën en de wensen. Ik geef ook mijn input:  “Let op copyright en zorg voor grafische bestanden”. Er is veel afstemming en communicatie over en weer. In dit geval in de vorm van e-mails.

Belangrijke punten voor doofenzo zijn: samen en Friesland. Ze hebben het idee voor het plompenblad uit de Friese vlag en het handgebaar voor samen.

Omdat je een beeld van wat er al is – het plompenblad – niet zomaar mag gebruiken vanwege de copyrights, heb ik toestemming gevraagd aan de provincie. En dat mocht! Ik heb het originele grafische bestand ontvangen.

Een stap verder was om vorm te geven aan samen en de kleuren. De handen staan voor het handgebaar samen en de kleuren blauw en lichtblauw zijn de oorspronkelijke kleuren voor doof en slechthorend van de website van Hoor Friesland. De kleur rood is de kleur van het plompenblad van de provincie Friesland.

Voor de tekst van het logo van doofenzo heb ik gekozen voor stevig, duidelijk, fris. Bij het vergroten en verkleinen van het logo, blijft het resultaat scherp en goed leesbaar.

Doofenzo en ik zijn blij met het resultaat.

“Wauw, wat prachtig is het logo, dit is precies wat wij willen,
De kleuren, de letters , alles is perfect zo!
Het straalt rust en duidelijkheid uit, echt top!”

En zó’n reactie maakt mijn werk zo leuk!


Wil je gratis TIPS over websites?
Ontvang de CHECKLIST 😎
gratis e-book

Loading...