SEO Groningen

Ben jij op zoek naar een SEO-expert in Groningen?

Jei-communicatie in Groningen helpt jou graag om hoger te komen in Google. SEO Groningen is een dienst van jei-communicatie waarmee we ZZP’ers in de regio ondersteunen voor een betere vindbaarheid in Google.

Daarbij richten we ons op ZZP’ers die al een website hebben. Door techniek (de principes van E-A-T), zoekwoordenonderzoek, content (tekst,plaatjes, links), on-page en off-page optimalisatie én kwalitatieve backlinks, tillen we jouw website naar een hoger niveau.

Hierna volgt uitleg van bovenstaande onderwerpen en hoe we dat samen aanpakken:

SEO Groningen stapsgewijs:

jei-communicatie-SEO-Groningen-E-A-T

E-A-T

jei-communicatie-SEO-Groningen-zoekwoordenonderzoek

zoekwoorden onderzoek

content

on-page
off-page

backlinks

monitoring

E-A-T bij SEO Groningen

Waar staat E-A-T voor?

E-A-T is een fundamenteel principe van Google. De afkorting staat voor Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness. Met E-A-T beoordeelt Google je website en pagina’s op kwaliteit. Uit je website moet blijken dat je expert bent in je vak, door anderen als autoriteit wordt gezien en dat je als bedrijf betrouwbaar bent. Je website moet kwalitatieve content bevatten én technisch up-to-date/veilig zijn.

Zodra je website technisch up-to-date is, kun je een zoekwoordenzoek laten uitvoeren.

Zoekwoorden­onderzoek

SEO-Strategie bij SEO Groningen

Het zoekwoordenonderzoek geeft je inzicht in de zoekwoorden en zoektermen die potentiële klanten gebruiken wanneer ze op zoek zijn naar informatie, producten of diensten.

Vragen hierbij zijn: “Welke zoekwoorden/of combinaties van zoekwoorden, zijn voor jouw niche belangrijk?” “Waar zoekt je doelgroep naar” en: “Waar wil je zelf op worden gevonden?”

Aan de hand van de uitkomsten, bepalen we met jou de SEO-strategie voor je website. Doel is hoger te scoren en gericht verkeer naar je website te trekken. Na het zoekwoordenonderzoek, schrijven wij de tekst of je doet het zelf.

jei-communicatie-SEO-Groningen-vrouw-SEO-content

Content

en wat het doet met de bezoeker

De bezoekers komen naar je website om te kijken, te luisteren, te lezen of te ervaren. Dat doe je met behulp van waardevolle tekst, afbeeldingen, video’s en interactieve elementen. De content moet de bezoeker zó informeren, overtuigen en verleiden, dat hij voor jouw product of dienst kiest.

Zodra de content op je website staat, gaan we met behulp van de SEO-plugin van Yoast de content optimaliseren.

Let op:

Wees je er wel van bewust dat je niet schrijft voor zoekmachines, maar tekst schrijft die leuk en interessant is om te lezen.

Optimalisatie on

On-page bij SEO Groningen

On-page optimalisatie is het proces van het optimaliseren van de elementen op je website om de zichtbaarheid in zoekmachines te verbeteren. Dit gaat onder andere over: de URL’s, de titels, de beschrijving van de webpagina, meta-tags, interne links, externe links, alt-tags, lengte van de zinnen, koppen en subkoppen, grootte van de afbeeldingen, call-to-actions, et cetera.

Het doel van on-page optimalisatie is tweeledig: Ten eerste de zoekmachines beter te laten begrijpen waar je pagina’s over gaan en ten tweede: de pagina’s doelgericht te maken voor je bezoekers.

Ook buiten je website kun je de zichtbaarheid en autoriteit van je website verbeteren. Dan heb je het over off-page.

Optimalisatie-off

Off-page bij SEO Groningen

  • het verkrijgen van hoogwaardige backlinks,
  • activiteiten op sociale media,
  • online recensies (bijvoorbeeld Google business)
  • het verkrijgen van vermeldingen op belangrijke websites.

Off-page optimalisatie draagt bij aan je populariteit en geloofwaardigheid. Tot slot: backlinks.

jei-communicatie-SEO-Groningen-knop-monitoring

Monitoring door SEO Groningen

Hoe zijn je prestaties in Google

Zodra de on-page en off-page optimalisatie gereed zijn, houden we regelmatig de prestaties van je pagina in de gaten. We voeren controles uit om te zien of je pagina stijgt in de zoekresultaten. Daarnaast sturen we regelmatig gedetailleerde rapportages over de voortgang van je SEO-strategie.

Je krijgt dan informatie over de positie van je pagina voor verschillende zoekwoorden, het aantal backlinks, de organische zoekresultaten en andere relevante statistieken.

Zó kun je de groei en verbetering van je website volgen en inzicht krijgen in de effectiviteit van je SEO-strategie.

Mochten er tijdens het proces aanpassingen nodig zijn, zullen we deze bespreken en implementeren om ervoor te zorgen dat je website blijft stijgen in de zoekresultaten.

Conclusie SEO Groningen

De meest duurzame manier om te stijgen in Google, bereik je door SEO. Je maakt waardevolle content, je bent actief via sociale media en je verbindt jezelf met andere belangrijke bedrijven binnen jouw niche.

Verschil SEO-SEA

Wel of niet adverteren?

Door advertenties – SEA – heb je snel een hoge positie, maar als je niet meer adverteert, is ook je positie weg.

Vanwege de investering en blijvende resultaten, kiezen ZZP’ers eerder voor SEO. Bovendien kun je het zelf doen, dat is minder kostbaar.

SEO-training Groningen

Zelf je website optimaliseren

Jei-communicatie biedt SEO-trainingen op maat voor het optimaliseren van je website. Dat gebeurt in een training van een of twee ochtenden.

Voor aanvang van de training installeren we eerst de plugin van Yoast, vervolgens gaan we aan het werk met een of meerdere pagina’s van je website. Klik voor meer informatie over 1 op 1 trainingen.

Wie zijn onze klanten?

Wat zeggen klanten?

jellienke wolthuizen
jellienke wolthuizen
2023-01-20
Piet en Hiltje hebben een nieuwe website voor ons gemaakt. We zijn super tevreden. De creatieve input van Hiltje past helemaal bij wat wij uit willen stralen. De (slechts 2) tussentijdse voortgangsgesprekken verliepen uiterst prettig, informeel en constructief en bovendien was de site in no-time klaar. Complimenten!
Boj Lammes
Boj Lammes
2022-05-21
Heel erg tevreden met het eindresultaat van lammes-advies.nl Vooral de vormgeving en het kleurenspel van de website zijn door jei-communicatie erg mooi uitgevoerd. Ik ben vooral tevreden met de goede balans tussen het zakelijke karakter en de persoonlijke uitstraling van de site. De communicatie met Hiltje en Piet verliep digitaal plezierig en voelde nabij!
Marijke De Bos
Marijke De Bos
2022-05-16
zeer tevreden over de samenwerking. Jei-Communicatie denkt actief en creatief mee, een goede service en een heel mooi resultaat
Saskia Coenraads
Saskia Coenraads
2022-03-31
Sinds 1 maart coach ik onder ik onder mijn nieuwe bedrijfsnaam. Bij mijn nieuwe naam hebben Hiltje en Piet een prachtige en frisse website ontworpen. Jei-communicatie is professioneel, meedenkend en snel handelend, heel prettig om mee samen te werken. En de website is top geworden. Binnenkort nog een training om de website ook zelf te kunnen beheren.
Hilde Landstra
Hilde Landstra
2022-01-20
Ik ben erg tevreden over mijn nieuwe website LandstraCoaching.nl die door jei-communicatie is gemaakt. We hebben op een goede manier samengewerkt en het proces van terugkoppeling was er ruim voldoende. Jei-communicatie heeft veel kennis over de techniek, maar ook over design. Daarnaast keken Hiltje en Piet van Gijssel heel goed naar wie ik ben en wat ik als CSR stress- en loopbaancoach wil uitstralen naar mijn klanten. Dat is erg mooi en duidelijk vormgegeven. Ik kijk uit naar jullie training om mijn website zelf te kunnen beheren. Dank jullie wel, ik geniet nog steeds van de website en heb ook al een paar nieuwe klanten via de website aangetrokken.
Eppo Wiersema
Eppo Wiersema
2022-01-18
In een korte periode veel contact gehad met Piet en Hiltje van jei-communicatie. Veel input en ondersteuning om te komen tot een prachtig logo, huisstijl en website. Zeer tevreden over het proces en het resultaat!! Prettige mensen om mee te (samen) werken.
Karin Tjaberings
Karin Tjaberings
2022-01-12
In 2015 ontwierp Jei-Communicatie mijn website voor Tjaberings - Centrum voor bewust leven. Nog steeds ben ik erg tevreden over de website, krijg complimenten van bezoekers en werk al jaren op een hele prettige manier samen in onderhoud en verbeteringen van de website.
Erik de Jong
Erik de Jong
2021-12-22
Vriendelijk, behulpzaam en gewoon goed in het ontwerpen van mooie, professionele websites (en logo's), die je vervolgens makkelijk zelf bij kunt houden via Wordpress. Ideaal! :-)
Sipke De Wind
Sipke De Wind
2021-12-13
Met name goede en snelle service. Ze zitten als het ware klaar voor je. Aanrader!
Trijntje Dehaan
Trijntje Dehaan
2021-12-09
Een passend logo voor Buurtvuur, elke keer als ik het ergens geplaatst zie, ben ik verrast van het effect dat dat logo oproept. Heel precies en verzorgd, en met de juiste look and feel. Heel fijn ook, het proces om samen tot dit eindresultaat te komen. Heel plezierig.
Loading...